Ερμηνεία της UV δοκιμής γήρανσης του χρώματος και επένδυση

October 22, 2020

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Ερμηνεία της UV δοκιμής γήρανσης του χρώματος και επένδυση

Το μακροπρόθεσμες υπαίθριες φως του ήλιου, υψηλής θερμοκρασίας και η υγρασία είναι οι κύριες αιτίες του ραγίσματος επιστρώματος, της απώλειας ερμηνείας, της εξασθένισης, του κιτρινίσματος και chalking.

Η επιταχυνόμενη υπεριώδης ακτίνα δοκιμή γήρανσης μπορεί να μιμηθεί τη ζημία του υπεριώδους μέρους του φωτός του ήλιου στο επίστρωμα, και διαρκεί μερικές ημέρες ή εβδομάδες για να αναπαραγάγει τους κινδύνους που εμφανίζομαι υπαίθρια για τους μήνες ή ακόμα και τα έτη.

Το φως, υψηλής θερμοκρασίας και η υγρασία, οποιοσδήποτε από αυτούς τους τρεις παράγοντες θα προκαλέσουν τη ζημία γήρανσης των αυτοκινητικών επιστρωμάτων χρωμάτων, αλλά ενεργούν συχνά συγχρόνως, και η ζημία προκαλούμενη θα είναι μεγαλύτερη από την ενιαία επίδραση οποιοσδήποτε από τους.

1. Έκθεση ήλιων
Ο βαθμός και ο τύπος υποβάθμισης του επιστρώματος εξαρτώνται από τη φασματική ευαισθησία της ρητίνης. Τα διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός έχουν τα διαφορετικά καταστρεπτικά αποτελέσματα. Η φασματική ευαισθησία κάθε ρητίνης είναι διαφορετική, και η φασματική ευαισθησία καθορίζει εάν μια ρητίνη είναι ευαίσθητη στα σύντομα μήκη κύματος, τα μακροχρόνια μήκη κύματος, ή και στα δύο.

2. Υψηλής θερμοκρασίας
Υψηλής θερμοκρασίας είναι επίσης ένας σοβαρός παράγοντας στην καταστροφή των αυτοκίνητων επιστρωμάτων χρωμάτων. Όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, η καταστρεπτική επίδραση του φωτός θα αυξηθεί επίσης. Αν και η θερμοκρασία δεν έχει επιπτώσεις στις κύριες light-induced αντιδράσεις, έχει επιπτώσεις στις δευτερεύουσες χημικές αντιδράσεις. Η δοκιμή εργαστηριακής γήρανσης πρέπει να παρέχει τον ακριβή έλεγχο θερμοκρασίας, και η διαδικασία γήρανσης μπορεί συνήθως να επιταχυνθεί με να θερμάνει επάνω.

3. Υγρασία
Η δροσιά, η βροχή, και η υψηλή υγρασία είναι οι κύριες αιτίες των κινδύνων υγρασίας στα αυτοκίνητα επιστρώματα χρωμάτων. Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα αυτοκίνητα που τοποθετούνται υπαίθρια θα παραμείνουν υγρά για πολύ καιρό κάθε μέρα. Η δροσιά που διαμορφώνεται από την υγρασία είναι ο κύριος παράγοντας της υπαίθριας υγρασίας. Η δροσιά είναι επιβλαβέστερη στα αυτοκινητικά επιστρώματα χρωμάτων από τη βροχή, επειδή εμμένει στο επίστρωμα χρωμάτων για περισσότερο και προκαλεί τη σοβαρότερη απορρόφηση υγρασίας.

Η UV επιταχυνόμενη δοκιμή γήρανσης ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ κινήματος απελευθέρωσης υιοθετεί τη UV μηχανή δοκιμής γήρανσης παραχθείσα, η οποία μπορεί να πραγματοποιήσει τις ακόλουθες λειτουργίες προσομοίωσης.

Προσομοίωση φωτός του ήλιου
Έλεγχος ακτινοβολίας
Προσομοίωση υγρασίας